Tuesday, June 06, 2006

Sponge Bob

Tristan is afgelopen vrijdag geopereerd aan zijn piemeltje. Zijn plasbuis eindigde niet op de normale plaats, maar net iets onder zijn eikeltje. Gelukkig kunnen ze dit tegenwoordig eenvoudig herstellen. Ook zonder operatie functioneerde alles prima, maar cosmetisch is het toch wel prettig als je een normale piemel hebt voor je in de pubertijd komt.
Om 11 uur moesten we in het VU ziekenhuis zijn en om 12.45 ging hij naar de OK. Hij moest onder volledige narcose en ze zijn 3 uur met hem bezig geweest. Wij zaten enorm in de piepzak.. Toen ik bij hem mocht op de uitslaapkamer was hij al bijna weer vrolijk. Om 19.oo uur mocht hij gelukkig weer mee naar huis.
Zijn piem zit nu in een sponsverband dat het zaakje moet beschermen. Hij heeft een slangetje (splint of catheter) waardoor zijn plas komt. Ontlasting en urine moeten gescheiden worden opgevangen ivm ontstekingen en dat gebeurt in twee luiers. De onderste voor de poep en de bovenste voor de plas. Een heel gedoe met verschonen. We zijn overgestapt op vezelarm witbrood want die goeie smeuige poep kruipt overal heen en vooral onder zijn verband en dat kan je moeilijk schoonmaken. Zaakje heeft dan ook al een pittig aroma.. Maar in bad is uit den boze, dus we poedelen een beetje met washandjes en verwijderen de rondzwerfende poep zo goed en zo kwaad als het kan met hulpmiddelen zoals bijv. wattestaafjes.
Het mannetje blijft er gelukkig vrolijk onder. Hoewel je soms ziet dat hij baalt van die prop tussen zijn benen. Hij beweegt zich moeilijk en het begint nu natuurlijk ook enorm te jeuken. Bovendien is het 1 grote smetplek aan het worden...
Donderdag mag alles eraf en dan weten we of de operatie echt is geslaagd. Ik ben heel benieuwd. Dan gaan we snel werken aan het genezen van de smetplekken en natuurlijk zo snel mogelijk weken in bad. Gelukkig wordt het mooi weer, zodat hij lekker in zijn blootje in de tuin kan. Zon help ons de smetplekken te genezen!
Ik hoop erg dat alles oke is, want dit wil ik mn mannetje niet nog eens aandoen..

No comments:

Post a Comment