Friday, March 13, 2009

Sponsorloop

Omdat het kinderdagverblijf 25 jaar bestaat zijn er deze en volgende maand allemaal activiteiten. Één daarvan was de sponsorloop van afgelopen woensdag. Het goede doel was 'Stichting de Opkikker'. Het rondje dat de peuters moesten lopen was 70 meter en ze konden er maximaal 10 doen.

Het kon twee kanten op: of Pluk vond het geweldig en rende binnen notime die 10 rondjes, óf Pluk hield het na 1 rondje voor gezien. Sponsors konden per rondje of een vast bedrag sponsoren om het risico te spreiden.

Om 16.00 uur ging het van start. Binnen notime was er een totale chaos ontstaan op het speelpleintje. Peuters renden overal, leidsters sleurden de allerkleinste aan de hand mee, hulp-moeders probeerden te voorkomen dat hun kroost onder de voet werd gelopen en de aanmoedigers riepen hun aanmoedigingen vanaf de kant.

Pluk was duidelijk geintimideerd. Als snel probeerde hij zich aan de drukte te ontrekken besloot dat het leuker was om op de speeltoestellen te ontspannen.
Van onze aanmoedigers was Nana uitverkorene om stempeltjes te zetten. Op een ministoeltje werd ze bijna onder de voet gelopen door een horde maatjes 24. Aan het einde vertelde ze stralend: "ik heb wel erg veel bonussen uitgedeeld, ach de opa's en oma's betalen wel, en het is toch een goed doel?".

Op het einde kreeg Pluk toch nog de smaak van het stempeltjes verzamelen te pakken en rende uiteindelijk (inclusief Nana's bonussen) 10 rondjes. Dankzij alle spontane sponsors (dank Vriend R, Lieve J, M&A, Jezusje en Co, en natuurlijk alle opa's en oma's!!) hebben we 82 euro opgehaald.

Pluk temidden van de chaos

Een stempeltje van Nana

Liever op de wipkip

Een volle stempelkaart

No comments:

Post a Comment