Monday, January 16, 2006

Oogjes open en slapen!

Vanmorgen waren zijn ogen gelukkig niet meer zo pussig. Het lijkt erop dat het medicijn toch zijn werk doet. Het is nog niet helemaal weg, maar hij is bokskampioen-af.
Verder hebben we besloten dat hij nu echt weer gewoon in zijn egen bedje moet slapen. Hij kon na zijn sprongetje (zeg maar gerust lange afstand springen), de griep en pusogen eigenlijk alleen nog maar op de arm in slaap vallen. Geen wenselijke situatie. We besloten zaterdag om hem wakker in zijn bedje te leggen en te wachten tot hij sliep. Het duurde ongeveer een kwartier voor hij in slaap was gevallen. s' Avonds duurde het nog maar 2 minuten voor hij in slaap viel en vervolgens sliep hij 8 uur achter elkaar.
Het leek vooruitgang, maar zondag werkte het toch minder goed. Het viel op dat hij behoorlijk onrustig is met zijn handen. Hij speelt met zijn speen en wordt boos omdat die dus niet in zijn mond blijft zitten. Bakeren werkte wel, maar dat wil ik eigenlijk niet meer standaard invoeren omdat je dat ook weer moet afleren. Vandaag probeer ik hem zonder baker in te laten slapen, maar het ochtendslaapje was alvast geen succes.
Ik vind het een lastig probleem. Iemand tips?

2 comments:

  1. Ha Nienke,

    Fijn dat Tristan z'n oogjes weer (zo goed als) schoon zijn! Maar nu weer een nieuw probleempje: niet meer in z'n eigen bedje willen slapen. Je vraagt tips, dus je krijgt er eentje: heeft Tristan al een knuffeltje? Bret heeft een muis met lange poten, staart en grote oren; dus veel om aan te frummelen. Als ik hem in z'n bedje leg is het eerste wat hij doet z'n muis zoeken en deze over z'n gezichtje heen leggen. En meestal valt hij dan zo in slaap! Moet nog wel een keer op zoek naar een reserve-exemplaar voor het geval deze kwijt raakt...

    Groeten,

    Irma

    ReplyDelete
  2. Ha Irma,

    Dank voor de tip! Ik moet zeggen dat hij om de een of andere vage reden niet echt geeft om knuffels. Hij heeft er stapels, maar niet 1 favoriet. Maar iig hartelijk dank voor de tip, mocht er weer een periode van hangerigheid komen, is dat wel het proberen waard. Idd is het wel slim om ook te zorgen voor een reserve exemplaar..

    ReplyDelete