Friday, January 26, 2007

Bovuh en benenen

Tristan is helemaal geobsedeerd door bovuh en benenen (boven en beneden dus). Vol trots roept hij: "bovuh" als hij op een stoepje stapt. Samen rennen we van rolstoelbanen luid gillend: "benenen". Elk verhoginkje is 'bovuh' en elk afstapje is 'benenen'.
Omdat dit al een tijdje aan de gang is proberen we nu ook enige nuance aan te brengen. We leggen uit dat je ook ergens ' op' kunt stappen. Dan heet het 'boven-op'. Dat snapt hij. Ook leuk is 'onderdoor'. Hij kruipt graag onder mama's benen door en roept dan "onde-doo". Ook al zijn speelgoedjes kunnen gaan waar je het nooit verwacht: onder de tafel, onder het 'obbelpaa' (hobbelpaard), onder de kast (minder handig), onder het bed, etc.
Dit truukje had hij ook snel door, dus het was weer tijd voor een nieuwe uitdaging: tussendoor.
En inderdaad; met evenveel enthousiasme is hij nu bezig zijn knuffels tussen het hobbelpaard en de kast te duwen, wurmt hij zichzelf tussen de spijlen van de trap enz. Wat nog niet helemaal duidelijk is, is hoe je het moet uitspreken. Tussendoor is kennelijk een uitbreiding van onderdoor en dus wordt het "tusse-onde-doo".
Aan zijn grijns kun je zien dat hij helemaal trots is dat hij zo'n moeilijk woord kent.

No comments:

Post a Comment