Monday, March 22, 2010

Head of the River

De lente is officieel begonnen. Dat is altijd in het weekend dat de Head is. Bij de Heineken roeivierkamp is het altijd koud en guur, met de Head breekt het zonnetje door. En inderdaad; dat was ook gisteren het geval. Zaterdag kwam het nog met bakken uit de lucht, zondag wierp de zon zijn eerste warme stralen op ons neer net toen wij om half tien in de boot stapten. En hoewel de wind de hele week tegen was geweest, was hij net op zondag gedraaid en hadden we hem het grootste deel van de race mee. Perfecte condities eigenlijk.
Ik wist waar ik aan begon. Het was de tweede keer dat ik deze race voer. En hoewel ik best tegen die 8(!!!) kilometer had op gezien (waarom zou je voor je plezier 8 km knetterhard over een Amstel gaan roeien?) was het eigenlijk best ok.
We gingen hard, maar helaas niet hard genoeg. Handicap was ook wel dat voor ons de Heren Veteranen E startte en dat het verschil tussen de velden van 2 minuten niet voldoende was om te verhinderen dat we dwars dat veld binnen voeren. De Duitse herenacht had ook niet goed begrepen wat de regels zijn op de Amstel waardoor we buitenom in vuil water helaas kostbare seconden verloren. Niet dat we daardoor slechter zijn geëindigd, het verschil met nr 1 en 2 was toch te groot geweest. Maar derde van de 21 boten is niet slecht toch? En we hebben gevochten voor wat we waard waren.
En het was nog leuk ook.

Er is weer een filmpje van ons gemaakt. (Reuze leuk, zo'n ploeggenoot met een ex-vriendje dat graag indruk wil maken met een videocamera).

No comments:

Post a Comment