Thursday, October 08, 2009

Dertig procent

Vandaag naar het ziekenhuis voor Pluks oog. Weer een rits testjes en mensen met lampjes die in zijn oog wilden turen. Uiteraard was meneer van te voren geïnstrueerd en omgekocht: als je goed meewerkt mag je iets uit De Automaat kiezen.
Het werkte. Meneer ging zitten, deed braaf wat er van hem verwacht werd met een quasi verlekkerde blik in zijn ogen, dromend van zakken Autodrop.
Uitkomst: een paar prima geslaagde tests, met minder geslaagde uitkomst. Dat wil zeggen. De werkelijke oogafwijking is voorlopig vastgesteld op +1. Maar het oog kijkt maar voor 30% mee en dat is niet zo best. Bovendien gaat het achteruit: vorige keer was het nog 40%. Wat de oorzaak is kan op dit moment nog niet worden vastgesteld. Het kan komen doordat de zenuw beschadigd is, maar meer waarschijnlijk is dat het komt omdat zijn oog lui geworden is. Het heeft vijf dagen dicht gezeten en het andere oog heeft de functie overgenomen.
Maar dat is goed nieuws want aan een lui oog kun je iets doen! We kregen een mooi recept voor een doos met 100 oogplakkers en nu mogen we elke dag zijn goede oog 4 uur gaan afplakken. In die vier uur moet zijn slechte oog dan zo hard werken dat het -alshetgoedis- vanzelf weer meer gaat zien.
Over twee maanden terug komen. En nu dus plakken. En piraatje spelen.

3 comments:

  1. Plakken! Plakken werkt!
    En een knuffel: want eigenlijk is het dus gewoon kut. Maar dat maakt niet uit, want luie ogen kunnen een schop onder hun achterste (netvlies?) krijgen en aan het werk gaan. :-)

    Misschien hoef je wel niet zo lang te plakken omdat het pas zo kort speelt.

    Maar: heb je wel zo'n coole poster meegekregen, waar de plakkers op kunnen?

    En wanneer krijgen we een foto te zien van kapitein eenoog?

    En nog een knuf. Want het blijft kut.

    ReplyDelete
  2. TX! We komen er wel door..
    Poster is nog niet in huis; plakkers waren niet op voorraad. Ze komen vandaag en inderdaad, hopelijk met poster.
    Foto van kapitein eenoog komt snel. We hadden maar 1 proefplakker. Raar: het staat nog best goed ook..
    ;-)

    ReplyDelete
  3. Maf he, hoe snel je went aan het idee.

    ReplyDelete