Tuesday, May 19, 2009

Vakantie en verjaardag

Het is alweer een paar weken geleden. De laatste week van mijn verlof. We besloten om het goed te vieren en gingen naar de Vogezen. Laatste week verlof, Pluks verjaardag en het Fete des Jonquilles.
We hebben genoten.
Het weer was gelukkig goed in 'de dakgoot van Europa' waar het vaak regent. Het was nog niet erg warm, maar het was droog en de zon liet zich regelmatig zien. En dat is toch prettig als je gaat kamperen.
Met zijn vieren in de caravan was ging ook prima. Ik plukte Bolletje 's nachts snel uit bed als hij wilde eten zodat niet iedereen wakker werd en voedde hem in bed. Dat ging prima. We hebben eigenlijk heerlijk geslapen.
Het Fete des Jonquilles was erg leuk. Zaterdagavond met het hele dorp grote praalwagens versieren met kleine narcisjes en op zondag scheur je er een rondje mee door het dorp. Ik verwachtte een soort statige optocht met officiele fanfares en dansmariekes. Die waren er ook wel, maar verder leek het meer op carnaval. Mensen hadden zich raar verkleed en deden rare acts bij de wagens. Verder was er muziek, bier en wafels. Helemaal goed dus. We hebben onze ogen uit gegekeken.
Een paar dagen na het feest was Pluk jarig. Van ons kreeg hij een fiets die we ongezien naar Frankrijk wisten te smokkelen. Verder was iedereen er: Opa T, Nana, Jezusje en Haar Lief, Grote Held J (waar Pluk helemaal fan van is) en De Familie Toob (met Toob, Tooblief en Monster M).
Bergen kadootjes, liedjes en lekkers vielen hem ten deel. Een groot succes dus. En het echte feestje moest toen nog komen, want dat was vorige week zaterdag in de tuin.

Het was heerlijk om mijn verlof zo af te sluiten. En nodig ook, want al de week daarna ging het los.


Wandelen op de Hohneck, Bolletje is in slaap gevallen op Liefs buik.

Er lag nog best wat sneeuw boven op de berg

Pluk maakte deze foto toen we aan het lunchen waren in Le Pub

Bij langdurige diners maakt de dvdspeler blije kleuters

Verjaardag: versierde voortent met reuzenkado.

En natuurlijk de BBQ aan het meer

Zaterdag: eerst de wagens versieren (Jezusje met Monster M)

Nog meer wagens in een grote loods

Zondag: karren maar! (Check die lokale schoonheden)

Pluk met Grote Held J, zijn nieuwe beste vriend

2 comments:

  1. Anonymous1:06 PM

    Leuke foto heeft Pluk gemaakt van jullie!

    Jezusje

    ReplyDelete
  2. Haar Lief3:02 PM

    Vogezen hoogh!

    ReplyDelete