Wednesday, October 04, 2006

Ziek feestje

Zaterdag was het feestje. Het was erg gezellig. Omdat het al vroeg begon (vanaf 14.00 uur)  kwam niet iedereen tegelijk en had ik soms zelfs wat tijd om te kletsen. We boften natuurlijk wel enorm met het weer. Volgens mij was 30 september echt de laatste lekkere dag van het jaar. . Alsof de weergoden hadden gewacht met het inzetten van de herfst tot wij onze verjaardagen hadden geviert. Heerlijk was het. Ook prettig dat na afloop (rond 22.00 uur)  alles snel was opgeruimd. 

Het was alleen jammer dat Tristan weer ziek was. Weer enorm benauwd en daardoor sjagerijnig en moe. Logisch natuurlijk, maar de timing was niet oke.

En toen begon ik de optelsom te maken:
-Hij heeft het altijd in het weekend, ofwel nadat hij op de creche is geweest.
-Hij heeft het vaker nu hij een dag extra gaat
-Het is begonnen toen hij naar de creche ging en kwam frequenter toen hij ging bewegen.
-Het is altijd hetzelfde patroon: 1 dag echt ziek: zeer waterig snot en benauwd en de volgende dag gaat het alweer een stuk beter. De 3e dag is hij eigenlijk weer beter. Er is geen verkoudheid die elke keer exact hetzelfde patroon volgt en bovendien zo kort duurt.

Conclusie: het moet wel een allergie zijn voor iets op de creche.

Toevallig was 1 van de leidsters er en die zei dat de vloer die er ligt zeer oud en rot is en dat er meer kinderen zijn die last hebben als ze gaan kruipen. Er zitten gaten in het linoleum, waar het water na het dweilen onder loopt. Dat geeft natuurlijk schimmels. Een andere leidster vertelde gisteren dat ze met de GG&GD bezig zijn te onderzoeken wat er onder de vloer lig. Elke nieuwe vloer schijnt met een jaar alweer rot te zijn.
Zelfs de huisarts vond mijn verhaal zeer plausibel. Maar helaas zijn allergietesten bij kinderen onder de 4 jaar niet betrouwbaar.

Hoewel niet onomstotelijk bewezen denk ik echt dat dit de reden is voor zijn benauwdheid. Het zou wel prettig zijn, want dan heeft hij tenminste geen ernstige vorm 
van astma. Maar leuk is het natuurlijk niet. Gelukkig gaan we over 6 weken over naar het nieuwe kinderdagverblijf. Hopelijk is de vloer daar beter.
Tot die tijd gaan we weer een dag minder naar de creche, want opa T en nana zijn meer dan bereid om hem 1 tot 1,5 halve dag per week bij ons thuis op te vangen.

We weten pas echt of een allergie voor schimmels de oorzaak is van zijn benauwdheid als hij weg is van de groep en het niet meer terug komt. Ik hoop het echt!


1 comment:

  1. Anonymous11:17 AM

    Ik hoop het ook dat het dan voor Tristan opgelost is met het aldoor ziek zijn. Het is zo zielig het kleine mannetje zo ziekies te zien.
    Maar ik begrijp niet dat die creche er niets aan doet als blijkt dat die vloer niet inorde is, er komt heus genoeg geld binnen dan moeten ze maar wat investeren, want de gezondheid van al die kinderen staat voorop.
    Kusjes Oma S

    ReplyDelete