Monday, August 14, 2006

We zijn er weer deel 4

Het is gelukt! Ongeveer 5000 km heen en terug en een enorme ervaring rijker. Het was te gek! Wat een land is Noorwegen. En wat een weer heeft Noorwegen! We hebben drie weken prima weer gehad, en in de rest van Europa regende he.. *in het vuistje* hahaha! -Nee hoor, heel lullig voor jullie!
Noorwegen is echt anders. Zodra je Oslo voorbij bent rij je de bewoonde wereld uit. Doorgaade wegen zijn 1baans. Dat wil zeggen: 1 baan heen en 1 baan terug, geen vangrail, geen middenberm. Iedereen rijdt max. 80 km per uur, dus het idee van haast kun je snel laten gaan. Vooral in het fjordengebied zijn enorm veel tunnels. Zelfs 1 van 24,5 km! De Montblanc is er niets bij. Na elke tunnel is weer een nieuw verbijsterend uitzicht. Tussen de fjorden door zijn hoogvlakten. Boven de boomgrens op 1300 meter is ook heel bijzonder. Omdat het lekker weer was hebben we redelijk vaak boven de boomgrens gelunched.
We hebben drie steden bezocht; Oslo aan het begin, Bergen in het midden en Kopenhagen aan het einde. We hebben een boottocht gemaakt (Tristan is gek op boten: "Boot, Boot!"), we hebben een treinrit gemaakt, we hebben gewandeld, we hebben gewoon wat rond gereden over bergpassen en langs meren, en soms hadden we tijd over om gewoon een beetje bij de tent/caravan te hangen en te relaxen. Gelukkig lag het tempo erg laag deze vakantie, anders waren we zeker moeier terug gekomen dan dat we heen gingen.
Het was een enorm avontuur. En we kunnen wat mythes ontkrachten: 1) door de komst van onze euro is Noorwegen echt niet meer zo duur, hoewel je moet opletten want sommige dingen zijn inderdaad een beetje raar, 2) Muggen? Helemaal niet gezien. 3) slecht weer? Het was prachtig, drie weken lang!
Ik kon geen keuze maken uit de fotos hieronder. Het begin van de vakantie staat onderaan en laatste fotos staan boven aan in deze post.










Laatste avond gezellig uit eten in Kopenhagen

Lopen aan mama's hand tot je erbij neer valt..

Kopenhagen: De kleine zeemeermin

Cristiania (in Kopenhagen): vrijstaat van hippies.

Hier is een gedoogbeleid voor softdrugs.

Nyhavn: schattige huisjes en pakhuizen.

1 comment:

  1. Anonymous2:41 PM

    Welkom terug lieve schatten! Wat een prachtige foto's!!!

    ReplyDelete