Thursday, December 31, 2009

Wereldberoemde oliebollen


Inmiddels is het traditie om samen met Pluk oliebollen te halen bij bakkerij Hartog's op de hoek van de Wibautstraat.
Daar staat elk jaar een enorme rij, maar dat is wel de gezelligste rij van Nederland. Je kunt er zien hoe de bollen worden gebakken en de bakker komt langs met stukjes oliebol om te proeven en dit jaar werden er zelfs drankjes uitgedeeld. Dit alles wordt muzikaal begeleid door een accordeonist.
Mensen staan gezellig te kletsen en als het gaat regenen zijn er leen paraplu's.
Dat klinkt heel leuk allemaal, maar het is toch niet iets waar je met een kleuter langer dan tien minuten tussen kunt staan. Dus ik had de bollen van de week al besteld en kon ze ergens afhalen waar geen rij stond. Handig..







- Gepost vanaf m'n iPhone

Wednesday, December 30, 2009

Baby leest krant

Bolletje is gek op kranten.
















- Gepost vanaf m'n iPhone

Knus

Kerstvakantie kindjes spelen.



- Gepost vanaf m'n iPhone

Monday, December 28, 2009

Sunday, December 27, 2009

Saturday, December 26, 2009

Chocolade fondue

Na de kaasfondue hebben we een kinderfeestje met de chocoladefondue.



- Gepost vanaf m'n iPhone

Meer kerst

Lekker eten, kaarsjes aan en een goed glas. En Mariah Carey op de radio.



- Gepost vanaf m'n iPhone

Hooked

Sinds ik m heb kan ik er niet meer vanaf blijven. Ik heb al zeker twintig apps gedownload, blijf onderzoeken hoe ik het makkelijkste mijn foto's kan plaatsen en speel alle spelletjes die ik tegenkom. Ik kan zelfs al behoorlijk snel typen met het touchscreen toetsenbord.
Volgens mij kennen mijn kinderen straks alleen nog de kruin van mijn hoofd omdat ik voortdurend naar dat schermpje staar.
Maar het is zo leuk, zo'n nieuwe gadget.

Ik hoop maar dat de nieuwigheid er snel vanaf is..




- Gepost vanaf m'n iPhone

Thursday, December 24, 2009

Kerstbbq

Nu live in de tuin bij m'n ouders









- Gepost vanaf m'n iPhone

Superman

Pluk is niet ziek, die is gewoon Superman.


- Gepost vanaf m'n iPhone

Snotterkopje


Bolletje is ziek. Koorts en snot, veel snot. En vanavond is het kerstdiner bij mijn ouders, in de tuin.. Niet zo'n goed idee dus. Eens kijken hoe we dat gaan oplossen.





- Gepost vanaf m'n iPhone

iPhone test


Heb sinds gisteren een splinternieuwe iPhone. Hoe cool is dat?! En ben inderdaad direct een stuk multimedialer. Kan zelfs bloggen vanaf m'n telefoon.


- Posted using BlogPress from my iPhone

kerstmannetjes

Posted by Picasa

Monday, December 21, 2009

'Het sneeeeuwt!!'

Net als de rest van Nederland lagen ook wij gisteren in de sneeuw. Sleetjes mee, en naar buiten. Zoeken naar het beste plekje om te sleeën. Het werd een hele wandeling en alle heuveltjes werden getest.
De meeste heuveltjes deden het dankzij de geweldige sneeuw prima, maar die aan het einde richting Duivendrecht was de beste. Lekker stijl en al behoorlijk glad gemaakt. Hij heeft ons de hele middag bezig gehouden.

Koud?
Welnee!

Reken maar dat je het bloedheet krijgt als je onvermoeibaar met je sleetje naar boven blijft rennen.



Bolletje-sneeuwvlokje

Lief met Bolletje van de heuvel. Bol vond er niet zoveel aan.

Lief vond het wel erg leuk.

Schepsleetjes gaan keihard!

No Fear!

Nichtje blij tot in haar tenen!

Thursday, December 17, 2009

Obesi-af

Toen we in februari voor het laatst naar het consternatiebureau waren, waren we eigenlijk niet voor het laatst. De ogentest ging mis en ik was de ontaarde moeder die haar kind overvoerde. Pluk was te dik.
Eigenlijk moest ik naar een heropvoedingscursus waar ze me opnieuw zouden leren koken. We hadden een stempel en daar kwamen we niet zo maar weer even vanaf. We stonden geregistreerd... en dus moesten we nog een keer.

We hadden al een afspraak voor ergens in april, maar toen ben ik gewoon niet gegaan. En dus volgde vorige week een oproep voor gisteren. En woensdag is papa-dag, dus Lief mocht het opknappen. Voor alle gefrustreerde moeders die gek worden van de paternalistische adviezen van het consternatiebureau: stuur je man. De dames-artsen zijn gek op vaders..

Deze dame ook. De ogentest hoefde niet over, want we na het ongeluk staan we onder controle van de specialist. Dat was één. En na het wegen en meten bleek dat hij in februari een piekje had, maar dat hij nu weer prachtig op de curve zit.

Zie-je-wel.. I-hate-to-say-I-told-you-so!! Mij een beetje in een hokje stoppen op basis van één stom metinkje. Consternatie-artsen en hun cijfertjes. PUH!

Tuesday, December 15, 2009

Oog-update

Na twee maanden plakken mochten we vandaag naar de oogarts om te kijken of het ook zin heeft wat we doen. Pluk doet zo zijn best. Hij wil wel af en toe dat die vier uur die we dagelijks afplakken wat korter zou duren, maar hij zeurt nooit. Het zou wel dus wel leuk zijn als we te horen zouden krijgen dat er effect is, al is het maar een beetje.
En inderdaad: er is effect. De vorige keer had meneer nog maar 30% zicht met zijn slechte (linkeroog). Dat is verbeterd tot zeker 60%. En er is meer goed nieuws. Zijn ogen werkten ook niet meer samen waardoor diepte in 3d plaatjes voor hem niet meer zichtbaar was. Ook dat is hersteld. De pupil blijft wat groter, maar ook dat trekt bij en de functie van oogspieren is ook verbeterd. Hij was lichtelijk scheel, maar dat is geheel verdwenen.
Dokter blij, papa en mama trots. Heel trots.
En nu? Meer plakken. Nog zeker drie maanden doorgaan. We mogen een nieuw setje stickers bestellen in zelf te kiezen kleurtjes. Kleuter vindt het al bijna leuk. Bijna..

Wednesday, December 09, 2009

Want we zitten allemaal even recht

Mijn collega van de beeldredactie kent Sinterklaas. Al vrij lang en behoorlijk goed, want zij mag hem op vier en vijf december helpen als Zwartepiet.

Al weken verkneukelde ik me op mijn werk en samen met Lief erover dat ze zouden komen. Ik wist het, want ik had een direct lijntje met de goede heer. De rest van mijn familie die op vrijdag pakjesavond kwamen vieren wist van niets. Het was gelukt om me niet te verspreken.
Dat was nog moeilijk want mijn vader hielp me 's middags met groente en vlees snijden voor de steengrill. Maar het lukte en de verrassing was compleet.

Tegen half zeven zouden ze komen. En om vijf minuten voor half wilde mijn vader nog iets uit de auto pakken. Lief hielp hem. Aan einde van de straat was Klaas bezig om de parkeermeter te vullen. "Kijk nou, een Sinterklaas", riep papa enthousiast. "Er vieren kennelijk meer mensen Sinterklaas vanavond" zei Lief terwijl hij papa naar binnen duwde.

Gelukkig lukte het om alles net op tijd georganiseerd te krijgen, inclusief het zingen der liederen. Sint had voor iedereen een toespraak en een kadootje. En voor Pluk en Bolletje zelfs drie enorme zakken.

Pluk vond het geweldig, Bolletje snapte er geen snars van en de rest van familie is nog aan het bijkomen van de schrik.

Sint Nicolaas en Zwartepiet in de huiskamer

Piet heeft onderonsje met M
En er waren kadootjes.. heel veel kadootjes

En daarna tot diep in de nacht lekker eten en spelletjes spelen

Mag ik even voorstellen?


De pasta-met-bolognese-saus-monsters:


Monsters-in-een-winkelwagentje:(klik voor groter formaat)

Monday, December 07, 2009

Oef..

Vanmorgen liepen we met het hele bedrijf naar de slachtbank. Om half tien zou het hele bedrijf gelijktijdig horen waar de klappen gingen vallen en hoe hard ze zouden zijn. Dat er klappen gingen vallen was al een tijdje duidelijk, maar over de details werd angstvallig gezwegen.

Mijn hoofd zit er nog op. Althans voor nu. De klappen voor de internetredactie zijn minder hard aangekomen dan ik aanvankelijk dacht. De klappen voor de hele krant daarentegen zijn veel harder aangekomen dan verwacht.

Op mijn redactie van vijf fte blijven er vier zitten. Er gingen geruchten dat dat er maar twee zouden zijn, dus dat nieuws was minder slecht dan gedacht. Ik heb stiekeme hoop dat er voor mij ook wel een plaatsje bij zit, hoewel het nu nog onduidelijk is op basis van welk systeem er wordt geselecteerd.

Bij de krantenredactie kwamen de klappen veel harder aan dan verwacht. Door een herberekening van kosten valt de winst voor Tr toch negatief uit. Daarbij komt dat de Persgroep graag snel wil reorganiseren en dus komen er bij de krant (exclusief internetredactie) 17 fte te vervallen per 1 april. Dat is een harde boodschap die voor veel mensen moeilijk te verteren is. Op de informatieve vergadering kwamen er dus ook veel emoties los en liepen de gemoederen hoog op.

Het blijven voorlopig nog wel even roerige tijden. Pas eind januari komt er meer duidelijkheid over de invulling van de poppetjes op de plekjes en wie er werkelijk boventallig is (en dus weg moet). Het wordt er vast niet gezelliger op..

Lees de berichtgeving hierover op Trouw.nl