Monday, May 25, 2009

Lounge optima forma

De tuin is er klaar voor:

De Bank is gearriveerd, kussens zijn geimproviseerd, vrienden opgeroepen voor ultime test.
De test ging over 3 rondes:

Functie 1: koffie drinken in het zonnetje, met krantje = check!
Functie 2: een borrel in de schaduw = check!
Functie 3: fikkie stoken en marshmellows roosteren = check!

Zaterdagavond ontaardde de test in een minifeestje en we waren het er al snel over eens.
De opzet is helemaal geslaagd!


Bank in het ochtendzonnetje


Bank in gebruik

Thursday, May 21, 2009

Schierig

"Mama, wat gaan we vandaag doen? Gaan we wat leuks doen? Ik ben zóóóó schierig"

"He Mam, krijg ik mooie kado's voor mijn verjaardag? Ooww... wat zal ik krijgen. Ik ben zo schierig"


*Lullig van me he dat ik hem niet vertel dat het nieuwsgierig is*

Tuesday, May 19, 2009

En toen ging het los

We waren nog niet terug van vakantie of het echte en vooral snelle leven ging beginnen. Eerst mocht ik weer werken. Bolletje ging naar de creche, maar Pluk had nog voorjaarsvakantie en mocht bij toerbeurt spelen en logeren bij de verschillende opa's en oma's.
Ik had eigenlijk helemaal geen zin om weer te werken, maar ik wist dat als ik eenmaal weer aan de slag zou zijn dat het ook best weer leuk kon worden. En dat was gelukkig ook zo. Ik sprong op een rijdende trein en wankelde niet eens. Deze week alweer mijn eerste avonddienst en eigenlijk loopt het best.

Bolletje had natuurlijk na de eerste week creche zijn eerste snotneus te pakken. Slapen is bovendien voor mietjes en als het dan toch moet liever alleen thuis. Ik kan alleen maar hopen dat hij op een gegeven moment zo moe is dat hij wel in slaap valt. Vandaag weer driekwart dag.

Het minste van alles is Pluk op school. Opzich vermaakt hij zich er best, maar afscheid nemen is HEL. Dat is heel lang bij de creche ook zo geweest. Pas het laatste half jaar ging dat beter. Maar nu zijn we terug bij af, of beter nog: we zitten nog ruim voor af. Vandaag is dag vier en alle dagen heeft de (trouwens ontzettend lieve) Juf hem uit mijn armen moeten rukken. Elke dag duw ik een hysterisch krijsende kleuter de klas in. "Ik wil niet naar school, ik wil mijn mama, boehoehoehoehoe" hoor ik nog boven alle schoolgeluiden uit als ik al ruim voor de deur sta. Het is verschrikkelijk.
Hoe vaak kan je hart breken?

Vakantie en verjaardag

Het is alweer een paar weken geleden. De laatste week van mijn verlof. We besloten om het goed te vieren en gingen naar de Vogezen. Laatste week verlof, Pluks verjaardag en het Fete des Jonquilles.
We hebben genoten.
Het weer was gelukkig goed in 'de dakgoot van Europa' waar het vaak regent. Het was nog niet erg warm, maar het was droog en de zon liet zich regelmatig zien. En dat is toch prettig als je gaat kamperen.
Met zijn vieren in de caravan was ging ook prima. Ik plukte Bolletje 's nachts snel uit bed als hij wilde eten zodat niet iedereen wakker werd en voedde hem in bed. Dat ging prima. We hebben eigenlijk heerlijk geslapen.
Het Fete des Jonquilles was erg leuk. Zaterdagavond met het hele dorp grote praalwagens versieren met kleine narcisjes en op zondag scheur je er een rondje mee door het dorp. Ik verwachtte een soort statige optocht met officiele fanfares en dansmariekes. Die waren er ook wel, maar verder leek het meer op carnaval. Mensen hadden zich raar verkleed en deden rare acts bij de wagens. Verder was er muziek, bier en wafels. Helemaal goed dus. We hebben onze ogen uit gegekeken.
Een paar dagen na het feest was Pluk jarig. Van ons kreeg hij een fiets die we ongezien naar Frankrijk wisten te smokkelen. Verder was iedereen er: Opa T, Nana, Jezusje en Haar Lief, Grote Held J (waar Pluk helemaal fan van is) en De Familie Toob (met Toob, Tooblief en Monster M).
Bergen kadootjes, liedjes en lekkers vielen hem ten deel. Een groot succes dus. En het echte feestje moest toen nog komen, want dat was vorige week zaterdag in de tuin.

Het was heerlijk om mijn verlof zo af te sluiten. En nodig ook, want al de week daarna ging het los.


Wandelen op de Hohneck, Bolletje is in slaap gevallen op Liefs buik.

Er lag nog best wat sneeuw boven op de berg

Pluk maakte deze foto toen we aan het lunchen waren in Le Pub

Bij langdurige diners maakt de dvdspeler blije kleuters

Verjaardag: versierde voortent met reuzenkado.

En natuurlijk de BBQ aan het meer

Zaterdag: eerst de wagens versieren (Jezusje met Monster M)

Nog meer wagens in een grote loods

Zondag: karren maar! (Check die lokale schoonheden)

Pluk met Grote Held J, zijn nieuwe beste vriend