Tuesday, March 31, 2009

Bijnaam, het vervolg

Bolletje.. ik denk dat het toch Bolletje wordt.
Hoewel de bijnamen hier in huis zich in rap tempo opvolgen, vind ik dat de bijnaam die Pluk heeft bedacht, en die hij nog steeds gebruikt, toch het beste klopt. Bolletje is namelijk een echt bolletje aan het worden. Morgen mogen we weer naar het consternatiebureau en dan weten we ook hoe bol ons Bolletje is.

Andere bijnamen waar ik mezelf regelmatig op betrap zijn:
De Lange (zie vorige blogje)
Schurfie: meneer heeft een beetje last van Seborroïsch eczeem, beter bekend als Berg. Het zit vooral in zijn wenkbrauwen (?). Dit in combinatie met baby-acne maakt hem niet aantrekkelijker. Ik kan alleen maar hopen dat het van tijdelijke aard is, en ik ben bang dat als ik hem deze bijnaam geef, hij me dit niet in dank afneemt als hij 16 jaar is.
Ol' blue eyes: uiteraard naar onze vriend Sinatra. Vooral omdat Bolletje nog steeds erg blauwe ogen heeft. Ik denk dat hij die ook houdt, maar dat dacht ik bij Pluk ook en die ogen zijn toch echt reuze bruin geworden. En Ol' blue eyes met bruine ogen kan natuurlijk ook niet.

Dus vooralsnog wordt het Bolletje.. Of voluit: Hozebolletje bolletje. Of alles wat er tussenin komt: Hoze, HBB, Hozebol, etc.

In ieder geval hartelijke dank voor het stemmen!

Tuesday, March 24, 2009

Mondriaan

Afgelopen vrijdag, tijdens 'De Borrel' die we altijd bij ons houden en die hét moment is waarop de familie samenkomt, stond ie opeens voor mijn neus. De bak van de bakfiets. Lieve J had hem al een paar weken geleden meegenomen om hem van vrolijke kleurtjes te voorzien, maar het bleek nogal een klus. De arme man heeft zeker twee maanden geschilderd voor hij het gewenste resultaat had. Maar hij mag er zijn: de bakfiets in vol Mondriaan-ornaat

Afgelopen zondag. Het zonnetje scheen, maar het was nog wel behoorlijk fris. Het was de dag van The Head of the River, de jaarlijkse wedstrijd op de amstel die ik zelf vorig jaar nog roeide. We mochten niet ontbreken. Lief lag nog lekker te maffen, de twee mannen mochten met mij mee. In het bakkie.
Lekker warm aangekleed en gewapend met zonnebrillen gingen we ervoor.
De Lange (ik ben toch nog steeds niet uit die naam) en Pluk zaten voorin. Lange zette het op een brullen nog voor ik hem goed en wel in de speciaal aangeschafde babyschaal had gewriemeld. Pluk bleef stoicijns.
Gelukkig bleek het een alarm van korte duur want voor we de straat uit waren was Lange Lijs in slaap gevallen en bleef maffen tot voorbij de finish. Een wonder want stel je een zonnige maar winderige Amstel voor, vol schreeuwende supporters. Inclusief een brullende mama en Pluk in de bakfiets.



Mannen in bakfiets op de Berlagebrug

Uitzicht vanaf de Berlagebrug

Is het koddig of wat?

Lief moet natuurlijk ook even testen

Saturday, March 21, 2009

Babypraat

Ze zeggen dat je veel vergeet van het baby-zijn van je kinderen. Ik was bijvoorbeeld vergeten wat een plasje ik kon worden als je baby naar je lacht.



Monday, March 16, 2009

Uitzwaaien

Elke ochtend dat Lief naar zijn werk gaat zwaaien wij hem uit. Tot genoegen van de buurman die deze foto maakte.

Friday, March 13, 2009

Helemaal lief

Tijdens de lunch

"Pluk, vind jij mij nog wel een beetje lief?"

**mompelt met mond vol worstebroodje**

"Helemaal, ik vind jou helemaal lief"


*hmmmm*

Sponsorloop

Omdat het kinderdagverblijf 25 jaar bestaat zijn er deze en volgende maand allemaal activiteiten. Één daarvan was de sponsorloop van afgelopen woensdag. Het goede doel was 'Stichting de Opkikker'. Het rondje dat de peuters moesten lopen was 70 meter en ze konden er maximaal 10 doen.

Het kon twee kanten op: of Pluk vond het geweldig en rende binnen notime die 10 rondjes, óf Pluk hield het na 1 rondje voor gezien. Sponsors konden per rondje of een vast bedrag sponsoren om het risico te spreiden.

Om 16.00 uur ging het van start. Binnen notime was er een totale chaos ontstaan op het speelpleintje. Peuters renden overal, leidsters sleurden de allerkleinste aan de hand mee, hulp-moeders probeerden te voorkomen dat hun kroost onder de voet werd gelopen en de aanmoedigers riepen hun aanmoedigingen vanaf de kant.

Pluk was duidelijk geintimideerd. Als snel probeerde hij zich aan de drukte te ontrekken besloot dat het leuker was om op de speeltoestellen te ontspannen.
Van onze aanmoedigers was Nana uitverkorene om stempeltjes te zetten. Op een ministoeltje werd ze bijna onder de voet gelopen door een horde maatjes 24. Aan het einde vertelde ze stralend: "ik heb wel erg veel bonussen uitgedeeld, ach de opa's en oma's betalen wel, en het is toch een goed doel?".

Op het einde kreeg Pluk toch nog de smaak van het stempeltjes verzamelen te pakken en rende uiteindelijk (inclusief Nana's bonussen) 10 rondjes. Dankzij alle spontane sponsors (dank Vriend R, Lieve J, M&A, Jezusje en Co, en natuurlijk alle opa's en oma's!!) hebben we 82 euro opgehaald.

Pluk temidden van de chaos

Een stempeltje van Nana

Liever op de wipkip

Een volle stempelkaart

Ikea-bommen?

Hier was ik dus dinsdag nog met mn moeder, Pluk en Jezusje.

Best een raar idee eigenlijk..

Tuesday, March 10, 2009

Twitter

Onder de noemer "wat je niet kent kun je ook niet kraken", toch maar eens een twitteraccount gestart. Voor de mensen die niet weten wat dat is:
Twitter is een soort miniblog waar je in het kort - en de hele dag door- kunt vertellen wat je aan het doen bent. Totaal nutteloos en vooral tijdverslindend als ik verschillende fanatieke gebruikers moet geloven. De hoeveelheid nutteloze informatie die wordt toegevoegd aan de informatie-overload schijnt enorm te zijn. En vooral dingen die helemaal niet wil weten van collega's en vrienden. Wie gaat zijn vrienden, collega's en familie nou vertellen dat ie even naar de toilet is?
Maar het is enorm populair. En daarom wil ik tenminste weten waar het over gaat en ook de Twitterervaring tot de mijne maken.

En zo kun je nu in de rechterkolom aanschouwen wat ik nu op dit moment aan het doen ben..
Totaal nutteloos en overbodig.

Monday, March 09, 2009

Takkenrukker

De boom achter in onze tuin is niet meer zo best. Hij staat officieel in de tuin van de schuin overbuurvrouw, maar hij hangt vrijwel helemaal in onze tuin. En dat is nog niet alles, het hangen wordt steeds erger. Het tuinhuis dat eronder staat is al helemaal uit zijn voegen gedrukt. Grote kieren zijn ontstaan bij de deur en in de zijwanden.
Laatst lag ik in bed en toen wist ik opeens zeker dat het gekraak dat ik hoorde mijn tuinhuis was dat weer een stukje verder was ontwricht. Dus de boom moest wijken. Niet dat het tuinhuis daarmee te redden was, maar het risico dat de boom dan ongecontoleerd in de tuin zou storten zou aanzienlijk minder zijn.

Zaterdag was het lekker weer en ik kreeg lentekriebels. Omdat ik met de zwangere buik vorig jaar eigenlijk niets aan de tuin had gedaan begon ik vol goede moed met opruimen. Lief liet een vermoeide zucht horen (kan ze weer niet stil zitten) en besloot om na zijn kop koffie toch maar te komen helpen. Al snel kreeg hij de smaak te pakken en riep "als we dan toch bezig zijn, laten we dan meteen die boom omhalen". En zo geschiedde..

Eerst de ladder neerzetten

Dan de takken eruit zagen (jawel, dat ben ik)

Het resultaat: een kale boom

En een berg zooi in je tuin

Friday, March 06, 2009

Hoe noemen we baby voortaan?

Pluk heet op dit blog al jaren Pluk.. maar voor onze nieuwkomer ben ik er nog niet uit. Voor de oplettende lezer: ik heb tot nu toe geexperimenteerd met Polletje Piekhaar (vanwege zijn kapsel), Punky (suggestie van mijn zus), Hozebolletje bolletje (bijnaam die Pluk hem heeft gegeven) en De Zatte Hamster (zoals wij in huiselijke kring baby inmiddels noemen).
Maar echt duidelijk is het nog niet.

Daarom wil ik mijn lieve lezertjes om hun mening vragen. In de poll hiernaast kun je stemmen.
Natuurlijk hou ik wel veto over de uitslag. Dat kan betekenen dat wat jullie ook vinden.. ik toch lekker mijn eigen zin doe.
;-)

En als jullie nog andere ideeën hebben dan kun je ze kwijt in de comments.

Kijk mai nou..

Yep, dit ben ik..

*grijns*

Thursday, March 05, 2009

Wat te doen met een broer?

Oke, dus dan heb je een broer, maar wat moet je er dan mee?

We hadden Pluk dat al voorbereid dat er in het begin niet zo veel aan was. Baby's poepen, en huilen en drinken bij mama aan de borst.. that's it. Later gaan ze vanzelf lachen en uiteindelijk kun je er zelfs mee spelen, of kunnen ze je helpen opruimen.

Hoewel we dus ons best hadden gedaan om Pluk voor te bereiden was hij toen de Hamster net geboren was toch wel een beetje teleurgesteld hij niet meteen kon helpen met opruimen.
Nu de Hamster al 6 weken oud is er een begin van dingetjes die je samen met je broer kunt doen.

Bijvoorbeeld samen op het speelkleed


Of eens een flesje afgekolfde melk geven

Monday, March 02, 2009

Op kraambezoek

Na al het kraambezoek dat bij ons is geweest, leek het ons leuk om zelf ook eens op kraambezoek te gaan. Lieve vriendin R is 19 februari moeder geworden van een prachtige dochter. Aldus zijn wij naar Wijgmaal, Belgie afgereisd om, net zoals we een paar weken terug met de buiken hebben gedaan, nu de baby's te vergelijken. Wat is 1 week jong dan weer klein zeg... terwijl dochter ook helemaal geen kleintje is. :-)


vlnr: ik, dochter, vriendin R, Bolletje

babytutten op de bank

Bolletje gaat echt lachen nu
*smelt*