Wednesday, January 28, 2009

Dag 7

Het gaat nog steeds veel te snel. Vandaag is alweer dag 7. Precies een week geleden op de tijd dat ik dit zit te tikken braken mijn vliezen. Zal wel een sentimentele trut zijn, maar het lijkt echt of deze kraamweek voorbij flitst. Ik gooi het gewoon lekker op mn hormonen, dat mag nog een jaar zeggen ze, dus laat ik er gebruik van maken.
Alles verloopt ook zo voorspoedig. Fedde is vandaag gewogen. Hij is al aangekomen in de eerste week waarin baby's normaal afvallen. Hij weegt nu 4660 gram, 120 gram erbij dus.
Vandaag kwam ook het consternatiebureau voor de hielprik en de oortest. Alles helemaal goed, hoewel die hielprik toch iets weg heeft babymartelen. Het lijkt of ze met dat apparaatje een naald in je verse baby schieten. Fedde begon meteen flink te gillen en gelukkig deze ook goed te bloeden (bij Pluk moesten ze het 3 keer doen en ook nog keihard in zijn voet knijpen, de etters).
Morgen is de kraamhulp voor de laatste keer. Fijn dat ze je komen helpen, maar wel een beetje lastig dat na een week al je kastjes zijn gereorganiseerd en ik al mn rompertjes kwijt ben?!
Ben nog niet de deur uit geweest. Dat begint wel een beetje kriebelen, maar mijn bekken is toch wel een beetje vervelend zonder hoofd dat het stabiliseerde. Morgen ga ik het er toch op wagen. Hoop dat ik niet thuis kom met een bevroren baby, het ziet er behoorlijk koud uit.
Zo en nu ga ik verder met het oudhollands spelletje: linker tiet, rechter tiet, wie kent het niet?
Je bent even bezig met voeden, maar het gevolg is wel dat we al behoorlijk wat nachten prima hebben geslapen. Aftanken in de vooravond, en slapen in de nacht. Prima formule!

In de tummytub


Hmmmmm, genieten

Monday, January 26, 2009

Dag 5

Fedde doet het geweldig. En met de kraamkoningin gaat het eigenlijk ook prima. De dagen met stuwing zonder borstontsteking doorgekomen en borstvoeding is nu helemaal op gang. Lang leve de gele spuitluiers! Vannacht mocht ik 3 voedingen doen, gisteren wel twee en eergisteren hebben we zelfs 5 uur achter elkaar heerlijk geslapen. Behalve het mooiste kind, heb ik ook nog het zoetste kind gekregen. (ja, ik weet het, maar laat mij nou ff lekker op die roze wolk zitten) ;-)

Vandaag is de navelstomp er afgevallen. Gelukkig maar, want het mannetje begon een beetje te ruiken en nu is ie weer heerlijk frisse baby.
Kraamtranen? yep, die heb ik ook. Lekker een potje grienen bij het journaal, of zelfs bij een verhaaltje uit het voorleesboek van Pluk.
Maar ach, dat hoort erbij. Je kunt het beter maar nemen. Als ik het ga verdrukken komt het vast overmorgen drie keer harder terug.

Dag 5 alweer. Wat gaat zo'n kraamweek toch snel. We zijn alweer op de helft. (ik ga denk ik nog maar even een potje grienen..)



Carla, de kraamhulp die 5 dagen is geweest.

Eigen gebakken koekjes versieren met blauwe muisjes (sorry Tal, beter goed gejat, dan slecht bedacht.. Dank voor je geweldige idee!)

Het resultaat.

Fedde in zn groene pak.

Saturday, January 24, 2009

Dag 3

Alles is nog heerlijk. Roze wolk is gearriveerd en mevrouw de kraamkoningin (ik dus) zit er bovenop. Baby is een pittige, maar gunt ons ook wat slaap. Hij heeft een beetje bijvoeding gekregen, maar sinds vandaag heb ik voldoende voeding en drinkt hij als een dolle aan de borst. Wat is dat toch een knus gevoel.
Herstel gaat voorspoedig. Vandaag maar weer naar beneden gegaan om voor Pluk weer een beetje ritme te krijgen. Pluk vindt zijn broertje eigenlijk best leuk. Hij overlaadt hem met kusjes en roept regelmatig "wattisie lief, zeg" en aait hem zo zachtjes mogelijk over zijn wangetje. Hij is de 'Grote broer' en wil zo graag helpen. Doet ook echt zijn best om 'groot' te zijn en schuift nu met zijn mes zijn eten op een vork, want dat doen 'grote jommes'.
Hij doet zo zijn best. Het steelt mijn hart.

Het verhaal

Woensdag 21 januari was mijn moeder jarig. We gingen gezellig een hapje eten bij Quatfass op de ringdijk. Al eerder op de avond voelde ik 'nattigheid', maar toen we aan de koffie toe waren knapte er iets in me. Letterlijk dan. Gebroken vliezen.
Snel naar huis om de verloskundige te bellen. Ze (leuk: ze heet ook Nienke) zei dat de bevalling binnen 24 uur zelf op gang moet komen want anders kun je naar het ziekenhuis. Ik was nog even zenuwachtig, maar binnen een half uur had ik mijn eerste wee(tje). Het was inmiddels 22.30.
Toch nog even een tas gepakt, laatste dingen in orde gebracht. Rond 01.00 uur deed ik het licht uit om nog wat te slapen. Al snel kwamen de weeen om de 5 minuten en zette het flink door.
03.15 uur: Roland wakker gepord. Ik voelde dat het snel heftiger werd en wilde de verloskundige wel even zien. Bovendien lag Pluk nog boven te slapen en het leek me slimmer om hem te laten halen door mijn vader.
03.45: verloskundige is er en ik heb 3 a 4 cm ontsluiting. Toedeloe zegt ze vrolijk en vertrekt weer.
03.50: mijn vader trekt Pluk uit bed en neemt hem mee. Even over 4 uur zijn Lief en ik samen. Al snel nemen de weeen het over en heb ik niet veel meer te vertellen.
05.00: Fedde wil eruit. Maar 7 cm ontsluiting in een uurtje kan niet waar zijn. Dat betekend dat ik: a) dood ga, b) nu naar het ziekenhuis wil voor ruggeprikken, morfine en andere verdovende middelen of c) echt moet gaan persen. Kan nog net gillen: "Lief, bel de vlos.. NU!"
05.10: Vlos komt binnen.. denkt tas wel even in de auto te laten staan, maar hoort mij gillen op bed en gaat bliksemsnel alsnog haar tas halen.
05.15: voorbereidingen zijn getroffen, stagiare verloskundige is er ook, kraamhulp is nog niet eens gebeld. Ik mag aan de bak.
05.43: Fedde is geboren! Een blozende en helemaal gezonde baby van 58 cm en 4540 gr ligt bovenop me. Ben uitgeput, maar meer dan gelukkig. Het is weer gelukt. Thuis, op eigen kracht en zonder complicaties.

Hoeveel geluk kun je hebben?

Friday, January 23, 2009

De plaatjes

En morgen het hele verhaal. Want blogger doet een beetje vreemd, is traag en ik moet slahapen..










Thursday, January 22, 2009

Geboren 22 januari 2009:

Fedde Lucan Heeremans. 4540 gr schoon aan de haak, 58cm lang. Bos pik zwart haar, helemaal gezond.
Moeder en kind maken het prima. Fedde is thuis geboren om 05.43 zonder complicaties in 6 uur tijd.
Binnenkort het uitgebreide verhaal met foto's.

:-)

Tuesday, January 20, 2009

Nee hoor, vandaag niet...

En de komende paar dagen ook niet.. ;-)
Was net bij de verloskundige en die heeft de zaak even bekeken en ik heb nog geen milimeter ontsluiting. Baarmoeder denkt er zelfs nog niet over na.
Dus het wordt gewoon een watermannetje. Jammer voor de steenbok-stemmers. :-(
Het noodplan is getrokken:
Volgende week maandag 26 januari gaan ze me strippen (vliezen losmaken van de baarmoeder). Bij Pluk had ik toen binnen een half uur mijn eerste wee te pakken. Maar mocht het toch niet werken, dan breken ze dinsdag de vliezen. Volgens de verloskundige werkt dat eigenlijk altijd.
Dus zet het in je agenda: maandag 26 januari krijg ik een baby.

Monday, January 19, 2009

40+4

Wat voelde ik me stoer toen ik gisteren (zondag) toch nog even met mn zus de stad in was om een kadootje te kopen voor mijn moeder die woensdag jarig is.
4 dagen na uitgerekende datum en 'even een Kalverstraatje pakken'. Ha, dat kunnen er ook niet veel zeggen.
Natuurlijk hebben we weer dikke pret gehad, schommelend door de Kalverstraat. De menigte week uiteen (oke, da's niet helemaal waar).
Het kadootje is gelukt. Wel de hele nacht last gehad van harde buiken.. zou het? Neh, t zal wel niet doorzetten.

Maar hier is het bewijs:


Sunday, January 18, 2009

tiktak tiktak

Nog altijd erg rustig in de buik. Geen baby's hier, hoor.
Wel een ziek kind. Net 40 graden koorts gemeten.
Dat is niet handig. Ik hoop dat de epidemie aan me voorbij gaat. Een bevalling met die gruwelijke griep is nou niet echt waar ik me op verheug.

sinaasappels, sinaasappels, sinaasappels...

Thursday, January 15, 2009

Melk in je koffie?

40 +1

40 +1.
Zo komt het in mijn dossier als ik vandaag beval. Maar dat gaat niet gebeuren want het is nog erg rustig in de buik.
Het wordt vast geen steenbok.. het wordt vast een waterman. Dan zit ik nog langer dan een week.
Ik vind het best.
Mobiliteit is behoorlijk terug dankzij het hoofd dat de boel fixeert. En de rest van de kwaaltjes zijn binnen nu en twee weken ook verleden tijd, dus dat kan ik hebben.
Tot die tijd doe ik een aardige Boeddha-imitatie op de bank.

En dan hier op verzoek:
Meer buikenfoto's.
Dit ben ik samen met lieve vriendin R die net een maandje (13 februari) later mag bevallen dan ik. :-)


Tuesday, January 13, 2009

Niets te melden

Even melden dat er nog niets te melden is..
Baby zit nog veilig vast in buik. Alles is klaar voor bevalling, maar meneer heeft er kennelijk geen zin in. Terecht ook: wat moet je als baby nou in al die kou en ellende als je lekker binnen in mama's buik kunt blijven.

Wel balen: na 12 jaar kunnen eindelijk de schaatsen weer eens uit het vet.. ben ik 9 maanden zwanger.
*grrrrr*
Heb al moeite om gewoon te blijven staan. De buik op pootjes is maar niet gaan schaatsen. Natuurlijk wel foto's gemaakt. Vorige week donderdag eerst met Opa T, Nana en Jos op het ijs, afgelopen zondag als heus gezinnetje.


Even uitrusten

"geef 'm een zetje"

Met Jos en Opa T op de slee is veel relaxder

"Je staat los!!"



Monday, January 05, 2009

Beter

Hier gaat het gelukkig wat beter. Kerst en de jaarwisseling heel doorgekomen. Vandaag is het 5 januari en baby zit nog veilig op zijn plek.
En goed klem met zijn hoofd in mijn bekken en dat helpt erg qua instabiliteit. Ik kan opeens weer bewegen enzo. Moet wel rustig aan blijven doen van mijn fysio, maar ik heb vandaag zelfs een muurtje geschilderd in de badkamer op de nieuwe verdieping.
Fluitend door het leven? Dat nou ook weer niet. Als ik buk komt het maagzuur mn oren uit, na de buikgriep flink wat oefenweeen gehad en slapen?.. graag heel veel slapen! Maar het lukt niet langer dan 1,5 uur achter elkaar want dan moet ik plassen, draaien of krabben ofzo.. en dan word ik natuurlijk weer wakker. Mijn wallen zijn inmiddels zo groot dat als ik rooie lampjes aan mijn wimpers hang ik vast ongepast herenbezoek krijg...

Maar niet klagen, gewoon doorgaan. Nesteldrang viert hoogtij. Ik ga zo obsessief voegenpoetsen in de tweede badkamer.. Misschien valt er nog wat van te maken.

Maar eerst dit: een paar foto's van buik (en ik) die mijn zus heeft gemaakt tijdens uitgebreide fotosessie twee weken geleden.