Tuesday, December 23, 2008

Kots en koorts samen in bed

Zaterdag.
Eindelijk is het gelukt. Pluk is naar boven verhuist. Naar de grote jommeskamer. Helemaal trots. Op een klein akkefietje na met de gordijnen (heb met zwangerhoofd lengte en breedte verwisseld en nu moeten ze worden vermaakt. Nee! dat is niet grappig) is ie helemaal klaar.

Zondag.
De bedoeling is dat we nog een schilderijtje ophangen in de jommeskamer en de puntjes op de ie zetten. Heb een behangboom gemaakt. Die moet ook nog worden geplakt. Lief is met Vriend de stad in geweest en wil eerst een beetje uitslapen. Dat mag. Hij heeft hard gewerkt.
Maar helaas gaat het anders.
Vol goede moed haal ik Pluk uit bed en we gaan naar beneden. Hij heeft heerlijk geslapen in de jommeskamer. Het lijkt zelfs wel of hij beter doorslaapt op die kamer..
Om 9 uur komt mijn hele ontbijt er weer uit en ik voel dat het niet goed is.
Strompelend naar boven om Lief uit zijn bed te sleuren. T is jammer, maar het moet maar. Ik word binnen een uur een totaal wrak. Hele zondag nog geen slokje water binnen kunnen houden. Ooit geprobeerd om hoogzwanger je ingewanden uit te kotsen? Oke, da's geen aanrader..
Gelukkig waren Lief en Pluk heel lief voor me.
's Avonds begon Lief. Het was net of hij steeds dikker werd. En dan bedoel ik ongeveer 5 kilo per uur. Bleek dat hij tegen een uur of 8 drie dikke truien, twee broeken en zes paar sokken aanhad. Hij had ook van die waterige oogjes. En inderdaad, niet veel later klom er een kachel naast me in bed met 38,6 koorts.

Maandag
Kots en koorts liggen samen in bed. Pluk is opgehaald door opa T en Nana, want z'n ouders zijn net vaatdoekjes. Gelukkig kan ik inmiddels wel weer wat binnen houden en kan ik dus beginnen met eten en aansterken. Dat doe je door te slapen en te eten en weer te slapen en te eten. Lief ligt gewoon nog bibberen in bed.

Dinsdag
Ik ben weer redelijk op de been. Topfit is anders, maar ik ga. Zelfs even naar de AH geweest voor kerstdingen. Lief is wel uit bed, maar heeft gewoon nog koorts.. Eigenwijs.

Gelukkig heeft mijn moeder inmiddels keihard gewerkt en zijn alle hydrofiel luiers en babykleertjes gewassen en gestreken. De klossen voor onder het bed zijn gearriveerd. Vanaf morgen mag ik thuis bevallen.. Niet dat we dat gaan doen, ik heb met dezelfde verloskundige die Pluk heeft gehaald afgesproken dat het tussen 18.00 uur 20 januari en 18.00 uur 21 januari wordt.
We kunnen namelijk nog helemaal niet bevallen. Het is leuk dat Pluk uit de babykamer en naar de grote jommeskamer is, maar nu moet de hele babykamer nog worden gedaan. **aaarghhhh** Ik ga zo maar een beginnetje maken met schoonmaken. Hopelijk kunnen we dan morgen of overmorgen een bedje neerzetten... als het arme kind nu komt, heeft het niet eens een eigen bedje..

*bad parents. very bad parents*

Tuesday, December 16, 2008

Oprah Winfrey kijken

Dus nu zit ik thuis. Mijn zwangerschapsverlof is begonnen. Vannacht echt hels geslapen en mijn huishoudelijke hulp komt net binnen, dus ik kan niet naar bed. Het is ook pas half elf, dus dat kan later nog.
Dan maar boodschappen doen. Op Albert.nl, want het tillen van zware dingen is me gisteren opnieuw nadrukkelijk verboden door mijn fysiotherapeut. Terecht ook, want ik kan nog geen wasmand de trap op dragen; ik heb mijn handen nodig om mezelf aan de leuning omhoog te trekken. Dat valt dus ook af: de was doen.

Ik voel me nu al nutteloos.
En het is pas de officiele 'dag 1' van mijn verlof..

Wat kan ik doen, behalve slapen, een blogje schrijven en met koekjes en thee op de bank hangen en Oprah Winfrey kijken?

Later vanmiddag komt de hulp bij het klussen. Dat is fijn, die spreekt Nederlands en dan heb ik tenminste wat aanspraak (heb prototype hulp: ze spreekt alleen Spaans).

Sunday, December 14, 2008

"Oh denneboom"


Het is gelukt: de boom staat.

Dit is het vierde jaar dat we proberen om Pluk kerstsfeer bij te brengen. Voorgaande jaren was de interesse voor het versieren van de boom en het huis minimaal. Het lukte meneer niet om langer dan 3 minuten zijn aandacht erbij te houden en dan was hij he-le-maal klaar.
Dat was nu anders.

Zachtjes kerstliedjes neuriƫnd hing hij de ballen in de boom. Hij had er wat moeite mee om de ballen echt aan de takken te hangen, maar was al snel een oplossing voor gevonden. Eerst hang je een slinger in de boom, en dan hang je daar vervolgens alle ballen in. Beetje jammer dat de slinger topzwaar wordt en de ballen er uiteindelijk weer uitvallen, maar gelukkig heb je dan nog een papa en een mama die je graag helpen.

Na de ballen zijn de slingers aan de beurt en na de slingers het komt het hoogtepunt... de kerstkransjes!

Toen alles in de boom hing zijn we er samen voor gaan zitten om het resultaat te bewonderen. Natuurlijk onder het genot van een kerstkransje.

Zie je die gloed aan de horizon? Dat is onze prachtige boom.. en wij, glimmend van trots.

Doos met onbreekbare kerstversiering

De slinger

Pluk's creatie

Het resultaat

Monday, December 08, 2008

Klaas, klaas en nog eens klaas

Grote trofee: de step met rem en zitje!


Uitpakken tot je erbij neervalt

"brengt ons vanavond eeheen bezoek"

Klaas bij de kindjes

Aankomst in Diemen
Bovenop mama kun je alles prima bekijken

Hoor je het ook?

Shhht.. als je stil bent kun je het horen..
goed luisteren..
...

yep! dat is mn rammelende bekken..

en die knal van gisteren?
dat was ook mijn bekken.. dat definitief de geest gaf

Fysio zei vandaag: "je moet goed luisteren naar je lichaam en niet gewoon door willen rennen. En dat doe jij he? Gewoon doorrennen."

*slik*
Dikke tranen.

Ben zwanger, niet gehandicapt..
v*rdmme

Tuesday, December 02, 2008

Bakfietsmaffia

Grpmfl! Gtvrdegtvr.. kunnen ze niet gewoon aan de kant gaan met die k-bakken op het fietspad. Je kunt nergens meer langs, bij het kinderdagverblijf versperren ze het pad. We hebben het er nu in de oudercommissie al over dat er speciale 'parkeerhaventjes' voor bakfietsen moeten komen. Een investering, speciaal voor die ruitmeverspillende sta-in-de-wegs.
En ze zijn zo traag! Zeker berg op. Kom ik aan op mijn gestroomlijnde tweewieler. Moet ik halverwege de heuvel afremmen omdat er zo'n ubertraag kreng vol krijsende mormels voor me rijdt.
Ik haat die bakkies, ik wor'er niet goed van. Leer je kind fietsen, doe ze achterop, verzin iets, maar blijf van mijn fietspad!
Ze moesten ze verbieden, die rammelbakken op 2 of 3 wielen, met huifjes, tentjes, maxicosidragers met gillende peuters en boodschappen.

Je begrijpt het al:
We zijn nu volledig geintegreerd in de Watergraafsmeer; ook wij zijn de trotse bezitters van een prachtige rode bakfiets (cargobike).

Sinterklaasje..

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons sint Nikolaas ik zie hem al staan.
Hoe ruppelt zijn baardje, zijn knecht op en neer,
hoe waaien de wimpels al heen en al weer.
Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe.
Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is T-roep (overgenomen van De Kop)
Ow lieve sint Nikolaas kom ook eens bij mij en rij dan niet stilletjes mijn huisje voorbij..

Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt..
Daar wordt aan de deur geklopt, wie zal dat zijn?
Wees maar gerust mn kind, ik ben de goede Sint
Want al ben ik zwart als roet, meen een goed KIND!