Friday, February 22, 2008

Stiekume kadootjes

Oke het is nog wel even weg, maar eind april is het weer zover. Dan wordt de kleine boef 3. En omdat je als moeder altijd opzoek bent naar het beste, voor de beste prijs moet je soms wat kunstgrepen uithalen.
Deze week waren bij de Lidl Eichorn houten treintjes, en een houten garage in de mega-aanbieding. Ik kon het echt niet laten. Zeker niet na het succes van de houten brandweerkazerne die we hem voor sinterklaas kado hebben gedaan. Dagelijks hoor ik: "kom, mama, gaan met de brand spelen".
Omdat kiezen ook al nooit mijn sterkste kant is geweest moesten ze alletwee mee. Maar zie die maar eens ongezien de winkel uit te krijgen. De laatste keer dat ik dat probeerde had hij het meteen door en kon ik alleen de vrede bewaren door hem 's middags al de hijskraan die ik voor sinterklaas had bedacht kado te doen. (oke, ik ben zwak..)
Dus kind en nana geparkeerd tussen de pasta en de rijst, samen met de overvolle boodschappenkar. En dan zelf met twee reuzachtige dozen ongezien de winkel verlaten. Ergens halverwege hoorde ik nog schreeuwen: "Mammaaaah!!". Stug volgehouden, dozen in auto verstopt en haasje-repje terug de winkel in. Doen of er niets was gebeurd. Werd een beetje vreemd aangekeken, maar het was gelukt!
Nu nog proberen om alles lang genoeg geheim te houden. Is nog lastig: wil er zelf ook zo graag mee spelen...

Tuesday, February 19, 2008

Tandenpoetsen

Deze dagelijkse marteling gaat iets beter nu we hem hebben uitgelegd dat het nuttig is om tanden te poetsen omdat anders de tandenbeestjes komen die je tanden opeten. Zelfs het woord bacteriën snapt hij nu..
Pluk doet zijn uiterste best om mee te werken. Roept hard aaaaaa en ieeeeee om zijn tanden te laten zien en het werkt. Nieuw is wel het wegduwen van de tandenborstel met zijn tong.

"hou je tong eens stil"
"... aaaaaa...
"niet bewegen met je tong"
"...aaaaa..."
"hou je tong stil!"
"mama, wat is je tom?"
"dat is dat ding in je mond waarmee je telkens de tandenborstel wegduwt"
"ah: je tom gebruik je om ijsjes mee te eten bij de ikea"
"heel goed, schat"
"en je tanden gebruik je om te eten"
"inderdaad. en wat doe je met je lippen?"
"kusjes geven aan die je lief vindt"

*tuit zijn lipjes* "SMAK"

Thursday, February 14, 2008

Tellen 2

Ontdekking van de eeuw: tellen helpt bij eten. Bijzonder goed zelfs!
Hoe het werkt:
Als meneer een 'Nee, zak er maar in'-momentje heeft maak ik hapjes voor hem. Tot een stuk of zeven gaat goed. Eerst tellen hoeveel er op zijn bord liggen. Dan een hapje eten en dan weer tellen. Blijven herhalen tot het bord leeg is. Geweldig spel, bijna educatief en zelfs de meest lastige groente verdwijnt als sneeuw voor de zon...

In de strijd der opvoeding is alles geoorloofd... Omkopen is de andere strategie, maar voor nu doet deze het beter.

Monday, February 11, 2008

Tellen

Van het weekend was oma Steffie jarig. Reuze gezellig was het, de hele familie was aanwezig.
De ouderwetse gekleurde houten blokken hadden ook hier intrede gedaan en was ook bij opa Bert en oma Steffie gegarandeerd succes.
Ik zet even te kletsen met tante Tineke op de bank en Pluk kwam me blij een aantal blauwe blokjes laten zien die hij had verzameld. Tante Tineke zegt: "hoeveel blokjes zijn dat dan?" en ik dacht: "sure.. mijn 2 jaar en 9 maanden oude peuter kan zeker tellen". Tot mijn stomme verbazing zegt ie: "1, 2, 3, 4, 5 blokjes". Helemaal goed.
En dan moet je dus als mama cool blijven kijken. 'Tuurlijk kan ie tellen, kan ie al van zn geboorte...'

De dag ervoor had ik trouwens ook al zo'n momentje.
We deden uitgebreide boodschappen in de AH. En dan moet je geen haast hebben. Vóóral geen haast hebben. Hij ging achter de paal bij de groenteafdeling staan en begon te tellen. Ik ging aan de andere kant van de paal staan om me te verstoppen (blijft een leuk spelletje). Zonder problemen telde hij tot tien! Na tien kwam twaalf, dus toen hield het ook op, maar ach wat zou het.
Ik roep: "ben verstohopt". Hij natuurlijk zoeken. Achter de paal, waar ik snel omheen rende. Na een paar rondjes liet ik me vangen en we hadden reuze lol. De andere mensen op de groenteafdeling ook trouwens. Altijd gezellig bij ons in de Albert Heijn!

Friday, February 08, 2008

Eindelijk wintersport foto's!!

Grote computer nog steeds stuk, dus ff snel bloggen is lastig. Om foto's te plaatsen al helemaal. Maar nu is Roland er niet en is het gelukt om de hand te leggen op de laptop waar ook de vakantiefoto's tijdelijk op staan.

Het was heerlijk!! Pluk is 1 ochtend naar de marmotten geweest om te leren skien, maar dat was geen succes. Hij snapte er niets van. Duidelijk nog te jong. Wel mega-cool was het sleeen. "Whieeeeee, daar gaan we!!!!" Of: "Whieeeeee we gaan hard!!". Ook een succes was de ingesneeuwde speeltuin. Lekker met sneeuw gooien, op het schip spelen of gewoon verstoppertje.

Het gebied (l'Espace Killy) was perfect. Voor elke niveau skier een leuke piste en alles binnen een uur te bereiken, wat handig was als de oppasser ergens naar toe moest komen na de wisseling van de wacht. Condities waren ook fantastisch. Zon-zon-zon. 30 cm verse sneeuw op dinsdag en toen weer zon-zon-zon. Geen momentje ijs- of pap-pistes.

Accomodaties waren ook geweldig. We hadden een 4 persoons en een 6 persoons appartement dat op dezelfde etage lag. Leven in het 6 persoons appartement en slapen in het 4 persoons. Samen met zus en lief. Lekker rustig, voldoende privacy en toch gezellig. Kortom: vakantie helemaal geslaagd.. en nu al weer twee weken terug.. gatsie!

Hieronder de fotos.

Mijn mama op de skies (werd ook nog 60 deze vakantie)

Jos, ik en de Mont Blanc

Dollen voor het slapengaan. Pluk de acrobaat.
Pluk op skies (jawel, hij heeft het echt geprobeerd)
Kiekeboe!

1 seconde voor ik ingepeperd werd
Zijn mn skischoenen niet COOL?
Op de gletsjer (Lief, Zus en Jos)
In de lift (Lief, Jos en ik)
Bij les Marmottons... geen succes.