Friday, April 13, 2007

Tijd voor een hobby

Pluk is bijna 2 en nu is het wel tijd voor een hobby. 'Mama en Tristan-tijd'. Op dinsdag of vrijdagochtend wil ik iets van een activiteit gaan doen. En in het kader daarvan nemen we nu een aantal proeflessen.

De eerste was The Little Gym. Kende ik al en vriendin T die bij de Gym in Brussel zit, maar hoorde pas onlangs van de buurvrouw dat er in Amsterdam ook een is.

Vanmorgen gingen we voor de proefles. Ongeveer 10 kindjes en hun ouders mochten 45 minuten los gaan in een zaal met matten, kussens, evenwichtsbalken en rekstokken. Eerst een gezamelijk onderdeel in een kring. Daarna vrij ravotten en weer afsluiten met een gezamelijk onderdeel op de grote mat.

Pluk ging helemaal uit zn dak. Vooral de speeltoestellen en kussens hadden zijn onverdeelde aandacht. Maar ook bij de gezamelijke oefeningen kwam hij regelmatig even polshoogte nemen en meedoen.
Ik had eigenlijk verwacht dat hij eerst van een afstandje zou kijken of heel dicht tegen mama aan voorzichtig zou meedoen, maar hij uiteindelijk was het of hij de zaal voor zichzelf had. Hij was de koning. Hij heerste op de matten en de rekstokken. Ook de evenwichtsbalk was een peuleschil.

Dit was dus heerlijk geslaagd. Wel een prijzige bedoeling trouwens. Tot het einde van het jaar mag je maar liefst 220 euro neertellen voor elke week drie kwartier. Maar goed: vriendin T noemt het niet voor niets: 'Yuppengym'.
De volgende proefles is in het zwembad, en ook de dansschool op de hoek gaan we nog uitproberen.

Saturday, April 07, 2007

Paashaas Petra

We mochten ook komen bij het paaseieren zoeken! Vriendin Petra (oud-collega Telegraaf) is eens per jaar Zwarte Piet en laat zich ook eens per jaar in een Paashaaspak hijsen voor de paasviering voor de kinderen van de Telegraaf werknemers.
Op een het prachtige landgoed Beeckestijn worden heel veel paaseitjes verstopt en dan mogen de kinderen zoeken.
Tristan vond het prachtig. Wat een avontuur! Jammer dat de Paashaas een beetje te spannend was: "Paashaas eng". Later trok dat wel een beetje bij: "Bobo, konijntje". Ik: "ja, hij lijkt wel een beetje op Bobo" (de Bobo-website is al tijden te gek en hij heeft inmiddels ook een abonnement op het tijdschrift). Maar op mijn vraag of hij de paashaas even wilde aaien was het stellige antwoord: "Neeeheee!"
We hadden uiteindelijk 7 eitjes te pakken, een kopje koffie met plakje cake en even lekker bijkletsen met Patries, Iza, Tim en hun oma. De eitjes mocht je ruilen voor een zakje met een chocolade paashaas. En dat was helemaal goed: "Slokkaka koekjes!"

Monday, April 02, 2007

Zus weg?

Mn zus gaat t huis uit! Ze was natuurlijk al jaren het 'ouderlijk huis' uit, maar nu gaat ze ook ons huis uit. Het wordt een huisje op de middenweg, dus nog altijd op kruip-afstand. Natuurlijk is het hoog tijd voor een echt huis, ipv op kamers bij je zus. Ik gun het haar en haar lief natuurlijk van harte. Maar toch; ze woont straks niet meer boven mijn hoofd...
Wordt voor Pluks ook wennen. Hij heeft het altijd over 'Mette Boven'. Hoe vertel ik hem dat het straks 'Mette Middenweg' is?

En toch is het ook een beetje spannend. Wij krijgen er een hele verdieping bij. 50% extra ruimte. Kwestie van een muurtje breken. Wat een luxe! 3 extra kamers, een toilet en douche , een keuken en een balkonnetje dat het langste zon heeft van de hele straat. Gaaf!


-En dan hier nog wat foto's, gemaakt op Marcels verjaardag (met mn nieuwe telefoon met goeie camera).