Friday, January 27, 2006

Eenmalige actie?

Hoewel we ook vannacht prima hebben geslapen vond Pluk het nodig om ons vannacht om 03.00 uur even hoi te zeggen. Het was ook wel koud in zijn kamertje. We hebben wel een extra kacheltje, maar die stond niet hoog genoeg. Gelukkig sliep hij snel weer verder in zijn eigen bedje na een slokje en even warm worden. Het kacheltje kan ook niet te hoog, want dat is ook ongezond. Maar ik heb goeie hoop! Vannacht weer proberen.

Thursday, January 26, 2006

Weer een hoop gebeurd

Soms het je van die dagen dan is het gewoon saai en soms heb je dagen dat je het niet kunt bijhouden. Dus ik zal de afgelopen week even in 1 keer beschrijven. Zondag hadden we eerst de schipperdag. Dat was erg leuk: mn loeigrote familie weer een keer gezien en dat was jaren geleden, dus dan heb je wel wat te bespreken. Tristan was niet de jongste baby: mijn neef Remco en zijn vriendin Marcha hebben 6 weken na ons een dochtertje gekregen: Julie. Grappig, want Tristans eerste nichtje heet Julia. Hij was weer uitermate vrolijk en gezellig en hield het uit tot 20.00 uur. Toen gingen we terug met de auto en voor we de straat uit waren sliep hij prinsheerlijk.
Maandag mocht ik naar het CB. Wederom is ie goed gekeurd: 10 kilo, 73 cm en prima in proportie. Altijd fijn te weten. Wel natuurlijk weer een raar advies: stoppen met yoghurt en starten met vlees. Nu wilde ik wel starten met vlees zo rond 9 maanden, maar ik wilde niet stoppen met yoghurt. Hij vindt het zooo lekker. Dus even vraagje gepost op de bijvoedingsforum en toch maar besloten om niet te stoppen met yoghurt en karnemelk. Volgende week loopt bovendien mijn kolfrecht af, en dus moet ik minimaal 1 voeding vervangen voor iets anders en als hij dan lekker karnemelk drinkt is dat prima lijkt me. En de kinderdietist ook, dus we doen het gewoon op mijn manier en niet zoals het cb wil: voeding vervangen voor kunstvoeding. Toch blijft het raar dat je als zo'n instantie dingen heeft aan te merken op jouw manier, je dan toch onzeker wordt. Niet doen: mannetje lijkt heel gezond en gelukkig, dus het CB kan in de hoogste boom gaan zitten. ;-)
Tot slot het laatste.. vannacht.. vannacht wat zoooo heeerlijk! voor het eerst in zijn korte geschiedenis sliep hij.. van 19.30 tot 06.00 uur. En daarna sliep hij weer gewoon door tot 07.30. Wat een genot, ik wist niet dat het zo veel met je doet als je gewoon 7 uur achter elkaar kunt slapen. Ik voel me vandaag of ik de wereld aan kan! Het geheim: Kindival. Geniaal spul! 3 pilletjes voor het slapen gaan en het ging elke nacht een stukje beter. We zijn er vorige week vrijdag mee begonnen. Ik hoop dat ik hem op deze manier uit zijn gewoonte kan trekken van om de 3 uur wakker worden. Ik hoop zo dat dit geen eenmalige actie was en dat hij het vannacht weer doet.
Morgen meer nieuws, ook over Rolans sollicitatie(!) avontuur bij Speurders.nl.. Dus volg het op de voet op Nienkes.blogspot.nl.

Sunday, January 22, 2006

Nana's verjaardag

21 januari is de dag dat mijn moeder jaarlijks 49 wordt. Prachtige dag! Dus we zijn met de hele familie bij Het Gerecht aan de Dijk gaan eten. Erg gezellig, maar natuurlijk ook spannend met een baby. Bij gebrek aan kinderstoel hadden we zelf maar een kinderstoel meegenomen en ook de kinderwagen voor als hij een tukje wilde doen. Kortom: hele zaak werd verbouwd omdat wij een hapje wilde eten. Had voor Tristan zijn favoriete gerecht meegenomen: pasta met een beetje olijfolie en paprika (natuurlijk). Het was erg gezellig. Tristan aan het hoofd van de tafel met zijn stoel, en lekker bunkeren. Aan het einde van ons hoofdgerecht was hij toch wel moe, dus heb ik hem in de wagen gelegd. Met 5 minuten, zonder een kick te geven, lag hij heerlijk te slapen. Bediening was diep onder de indruk. En mijn moeder genoot zichtbaar: al haar dierbaren verzamelt om de tafel om haar nieuwe levensjaar in te luiden.
-Domme Roland en Nienke waren de camera vergeten.. gelukkig had Opa T zijn camera wel bij zich en hoop ik spoedig zijn foto's te ontvangen die ik dan hier weer zal posten.

Het leven van een baby...

Gaat niet over rozen...
Is je oogontsteking net over, wordt je weer verkouden en krijg je de volgende tand!
Zijn rechterboventand is sinds gisteren door. Hij was al twee dagen minder aan het krabben in zijn mond, dus ik vermoedde al dat het beter ging, maar hij heeft er zo'n hekel aan als je in zijn mond voelt, dat ik dat maar zo weinig mogelijk doe. Gisteren lukt het weer even om mijn vinger in zijn mond te stoppen en inderdaad, een heuze tand! Gelukkig deze keer niet meer van die kapotte billen. Hoewel de maizena op de kast staat en dat erg goed werkt, zijn open billen natuurlijk geen pretje. Binnenkort gaan we eens kijken of hij ook al wat kan met zijn voortand: moeilijk behapbaar fruit als appels zouden nu een stuk beter moeten gaan.
Verder slaapt hij ook een stuk beter. Iig kan hij weer in eigen bedje inslapen. Een pak van mijn hart. We hebben een dag of drie naast zijn bed moeten zitten voor hij in slaap viel. Het langste dat hij het schoppen van een scene heeft volgehouden was een minuut of twintig -mijn hart brak, wat ben ik toch een muts- maar toen was het over. Nu valt hij al in slaap als hij zijn bed ziet.. Wordt vervolgens wel een paar uur later wakker voor een slokje en dan gaan wij de mist in *schaam*. Omdat ik vaak in bed voedt, val ik weer in slaap en wordt pas uren later weer wakker. Dat is nog een puntje om aan te werken, hoewel ik van mijn omgeving begrijp dat er veel kindjes vaak bij de ouders in bed terecht komen en je er beter relaxed mee om kan gaan. Dus dat doen we dan maar..

Monday, January 16, 2006

Oogjes open en slapen!

Vanmorgen waren zijn ogen gelukkig niet meer zo pussig. Het lijkt erop dat het medicijn toch zijn werk doet. Het is nog niet helemaal weg, maar hij is bokskampioen-af.
Verder hebben we besloten dat hij nu echt weer gewoon in zijn egen bedje moet slapen. Hij kon na zijn sprongetje (zeg maar gerust lange afstand springen), de griep en pusogen eigenlijk alleen nog maar op de arm in slaap vallen. Geen wenselijke situatie. We besloten zaterdag om hem wakker in zijn bedje te leggen en te wachten tot hij sliep. Het duurde ongeveer een kwartier voor hij in slaap was gevallen. s' Avonds duurde het nog maar 2 minuten voor hij in slaap viel en vervolgens sliep hij 8 uur achter elkaar.
Het leek vooruitgang, maar zondag werkte het toch minder goed. Het viel op dat hij behoorlijk onrustig is met zijn handen. Hij speelt met zijn speen en wordt boos omdat die dus niet in zijn mond blijft zitten. Bakeren werkte wel, maar dat wil ik eigenlijk niet meer standaard invoeren omdat je dat ook weer moet afleren. Vandaag probeer ik hem zonder baker in te laten slapen, maar het ochtendslaapje was alvast geen succes.
Ik vind het een lastig probleem. Iemand tips?

Friday, January 13, 2006

Plukkie pus-oog 2

Natuurlijk zijn we inmiddels naar de huisarts geweest en hebben we ooggel gekregen om de ontsteking van het bindvlies mee te genezen.
Maar of het nu beter is?
Zijn ogen zitten elke ochtend pot-dicht. Het lijkt wel of hij Mike Tyson is tegengekomen. Dan raakt hij in paniek. Als je wakker bent maar het blijft donker dan snap je daar als baby natuurlijk niets van.
Met lauw gekookt water probeer ik het open te weken en dan de gel erin te druppelen. Ondertussen brult Tristan natuurlijk de hele boel bij elkaar. Het lijkt bijna op een middeleeuwse martelpartij. Ik hou me voor dat hij er beter van wordt, maar het is een traumatiserende ervaring voor het hele gezin.
Wel prettig dat het slapen weer iets beter gaat. Hij komt nu nog maar twee keer: rond 23.00 uur en rond 03.00 uur. -Zou dat komen omdat hij tussendoor nog wel wakker wordt, maar besluit door te slapen omdat hij zijn ogen niet kan open krijgen?
Ik hoop dat de ontsteking onder controle kan krijgen door vandaag goed zijn ogen schoon te houden en de gel te druppelen. Dat laatste is nog een probleem, want je hebt er minimaal 2 man voor nodig om hem in bedwang te houden.
Wish me luck..

Wednesday, January 11, 2006

Plukkie pus-oog

De stakker heeft al twee dagen een pus-oog. Vanmorgen moest ik echt zijn oog open weken met een washandje met gekookt water. Hij moest heel hard huilen want hij wilde zijn ogen open doen, maar het bleef donker. Toen het uiteindelijk wel lukte was hij gelukkig weer het vrolijke mannetje dat we zo goed kennen. Roland heeft direct gebeld met de huisarts en kan vanmiddag nog terecht. Ik hoop dat er baby anti-oogpus medicijnen zijn, want zo wil ik hem niet nog een dag laten zitten of een volgende nacht in sturen.
Stakker.

Wel heeft hij vannacht weer wat beter geslapen dan gisteren. Zou dat komen omdat hij zijn ogen niet open kreeg en toen besloot gewoon door te slapen?

Monday, January 09, 2006

Julia is geboren!


Tristan heeft er een nichtje bij. Zijn eerste wel te verstaan! Rolands broer en zijn vriendin hebben donderdagochtend 5 januari vroeg een meisje gekregen. Julia Marjolein Heeremans. Echt een dotje om te zien. 3200 gram. Wat is dat klein!! Echt piep. Tristan lijkt wel een reus naast zijn nichtje. Hij vond het wel prachtig. Voorzichtig pakte hij haar handje en keek vol bewondering. 8 Maanden is is nu een enorm verschil. Maar met een paar jaar is dat over en kunnen ze samen spelen. Wordt vast heel gezellig op familiefeestjes!